lørdag 23. mai 2009

Overbefolkning



Det begynner å bli fryktelig mange mennesker på jorda nå. David Attenborough, en av mine gamle helter, er en av dem som er bekymret over det, og har tatt på seg å fronte en gjeng som kaller seg Optimum Population Trust. Jeg skal se nøyere på OPT etterhvert, for øyeblikket får det holde med et interview med Attenborough:

David Attenborough: Our planet is overcrowded

There are nearly three times as many people on the planet as when Attenborough started making television programmes in the 1950s - a fact that has convinced him that if we don't find a solution to our population problems, nature will. "Other horrible factors will come along and fix it, like mass starvation."


Her hjemme på berget har vi fått lignenede innspill fra professor i biologi ved Universitetet i Bergen, Harald Kryvi:

Menneskeeksplosjonen


— Noen må reise disse spørsmålene, selv om de er ubehagelige. For realiteten er at menneskene er i ferd med å undergrave sin eksistens, sier Harald Kryvi. Han mener at miljøbevegelsen og politiske ledere bare tar opp symptomene på problemene verden står overfor.

— Man legger sminke på åpne sår i stedet for å kurere. Den diskusjonen som pågår nå om klimatrussel og temperaturøkning, er etter mitt syn grenseløs uinteressant og meningsløs hvis vi ikke diskuterer årsaken til det hele. CO2 og temperaturøkning er egentlig ganske uviktige spørsmål.


Ellers har Richard Duncan kommet med en oppdatering av sin Olduvai-teori (les om Olduvai-teorien først hvis du ikke kjenner den fra før):

Olduvai Theory: Toward Re-Equalizing the World Standard of Living

Artikkelen inneholder masse interessante sitater, bl.a. fra M. King Hubbert.