torsdag 6. august 2009

Optimister...!



Gambler med sparepengene (DN)



Lavere renter, og lysere utsikter for verdensøkonomien får norske fondssparere til å forlate nødhavnene.

- Trenden vi har sett blant norske fondssparere i hele år forsterkes i juli. Private fondssparere fortsetter å kjøpe aksjefond og søker stadig vekk mer risiko og potensial i sparingen sin. Kina har i løpet av juli seilt opp som fondssparernes favorittregion, sier Anders Skar daglig leder i Nordnet Norge.

Skar tror dette skyldes at sparerne har tiltro til de positive signalene rundt landets økonomi


Ugggh. Hvis du er sparer, og skal gjøre noe med aksjer eller aksjefond nå, så er det å selge. Utviklingen i USA er ikke holdbar, og det er tvilsomt at den i Kina er det.

Noen linker:

China’s growth figures fail to add up (FT)

Goldman: Please Keep Trading The China Bubble (GS) (Business Insider)

Fresh Signs of China's Asset Bubble (Seeking Alpha)


Five Reasons the Market Could Crash This Fall (Seeking Alpha)

Second U.S. Bank-for-Businesses Faces Bankruptcy (Seeking Alpha)

Why Another Stock Market Collapse Could Be Imminent (Seeking Alpha)

(takk til TAE og thethirdcoast)

Fra den siste:

A lot of commentators have begun heralding a new bull market in stocks. Day after day, I hear that March was THE bottom, that the next bull market has begun, and that anyone betting on another collapse is a moron.

These claims are not only wrong, they are completely misleading and should be depicted for what they are: nonsensical hype from sources with conflicted interests - folks whose jobs and income stem largely from people remaining bullish.


Bare overskriftene bør få folk til å stoppe og tenke. Ærlig talt, hva er det de tror? "Det er ikke mulig å tjene penger på å ha dem i banken lenger og heller ikke i sikrere typer fond så jeg flytter dem til kinafond. Ikke det at jeg vet noe om Kina, men de har visst en helt eventyrlig vekst der borte! Og de folkene som forvalter fondet er jo profesjonelle."

Hva lærte vi om profesjonelle pengeforvaltere i fjor, dere?

Hva lærte 2008 oss om forholdet mellom risiko og avkastning?

Tror dere helt seriøst at bunnen er bak oss og at vi har en femten års opptur foran oss?

Sett penga i banken for faen! Jeg har ikke lyst til å bo i et land hvor 97% av husstandene har fem mill i lån på en bolig som faller i verdi til en fjerdedel, og hvor alle de samme husstandene har plassert pengereservene sine i fond som gikk til null i Det Store Krakket i 2009.

And don't get me started on the Oljefondet