lørdag 13. juni 2009

Strøtanker om blogging

For det første, jeg blogger for lite: dersom dette skal funke som en logg, må jeg være langt mer disiplinert på å legge ut strøtanker og interessante linker.

For det andre, å skrive lange, sammenhengende stykker - essays - er gøy, men veldig mye arbeid dersom resultatet skal bli bra, ikke bare jevnt over, men tvers igjennom. Jeg legger lista litt for høyt her; angsten for å si noe feil må ikke få stanse interessante tankerekker.

Disse to funksjonene - en ren weB-LOGG vs et sted å publisere essays - er egentlig ganske inkompatible. I det minste så må det være en måte å merke hva som er hva på, sånn at det ikke går an å ta feil - det må være betydelig grafisk forskjell, det holder ikke bare å merke de lengste, mest ferdige stykkene med etiketten "nøkkelpost" e.l. Det beste er kanskje å skille dem i to... har opprettet en sammenbrudd-blogg tenkt for sammenbrudd-essays, men har etterhvert litt tvilern på om det er interessant nok. Det er det som har vært interessant i det siste, men i lengden er det å velge tema innfallsmetoden det morsomste. Og det er jo det morsomste som blir videreført.